Simon Erika vagyok, női vállalkozók elkötelezett mentora; jogi szakokleveles közgazdász és mentálhigiénés szakember, magam is vállalkozónő.
A Telenor és a Seed Alapítvány 2011-es „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak”
pályázatán első helyezést értem el a 2008-ban létrehozott, szervezetfejlesztéssel foglalkozó cégemmel.
Vállalkozni – kihívás, lehetőség a sikerre, kockázatokkal. Olyan formája a munkavégzésnek, ami segíthet abban, hogy örömet, szabadságot, önmegvalósítást éljünk meg a munkában, össze lehessen egyeztetni a családi élettel a munkavégzést. De nőként vállalkozni olyan, mint ahogy Ginger Rogers is ugyanazt táncolta, mint Fred Astaire, csak tűsarkúban, hátrafelé.
Küldetésem, hogy ne felejtkezzünk el erről! Ezért szeretnélek és tudlak is kísérni ezen az úton: NŐ a siker! – női vállalkozók kísérése

Média megjelenések

Nőként vállalkozna? – Stúdióbeszélgetés Simon Erikával, mint vállalkozást indító nők mentorával

Régió Plusz Televízió – Nőként vállalkozna? | 2018. május 17.

A stúdióbeszélgetésen Simon Erika, a női vállalkozók elkötelezett mentora válaszol a nőként való vállalkozás során felmerülő kérdésekre.

Régió Plusz Televízió – Stúdióbeszélgetés Simon Erikával

Nem akarok „csakanya” lenni – anyák, akik álmodtak egy világot és vállalkozni kezdtek

Carrie magazin – Nem akarok „csakanya” lenni – anyák, akik álmodtak egy világot és vállalkozni kezdtek | 2018. március 30.

„Csodálatosak vagyunk. Mindannyian. Mert megálmodtuk, elterveztük, megvalósítottuk és nem adtuk fel. K.O.”

A Carrie összeállításában Simon Erika is megosztotta, hogy hogyan is indult el a vállalkozás útján.

Csodálatosak vagyunk. Mindannyian. Mert megálmodtuk, elterveztük, megvalósítottuk, és nem adtuk fel! K.O.

Amikor egy évben 365 nap a nőké

manager magazin – Amikor egy évben 365 nap a nőké | 2018. március

A manager magazin 2018. márciusi számában a női vállalkozókról is készült interjú. Akik a tapasztalataikat megosztották: Semperger-Sommariva Kinga és Simon Erika.

női vállalkozók

manager magazin – Simon Erika

Simon Erika

Jogi szakokleveles közgazdász és mentálhigiénés szakember. 1996-tól multinacionális vállalatoknál dolgozott informatikai területen, valamint közigazgatási területen vezetett kiemelt projektet. A 2008-ban alapított Simeron Consulting Kft.-vel szervezetfejlesztést, közösségfejlesztést valósít meg önkormányzatoknál, civil és egyházi szervezeteknél. 2011-ben a Telenor „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak” pályázatán első díjat kapott. 2015. óta vállalkozást indító nők mentoraként csak nőknek szóló vállalkozásindítási tréningeket is tart. Két középiskolás lány anyukája.”

Vállalkozásindító tréning nőknek

HVG Extra – A nő | 2016. július 15.

Nagy Melinda: Gyerünk lányok! Segítség nőknek nőktől, HVG Extra – A nő, 59. oldal

A HVG Extra különszámában az egyik cikk olyan kezdeményezésekről szól, melyekben nők nyújtanak nőknek támogatást. Ennek kapcsán készült velem az interjú a vállalkozásindító tréningről.

„A pénzügyi tervezés, marketing ismeretek, HVG Extra A nővállalkozási formák áttekintése mellett a legfontosabb elem az egész tréning idején zajló önismereti fejlesztés…

Ha tudunk vállalkozást tervező nőknek olyan környezetet, közösséget kialakítani, amely az egyéni támogatással ellensúlyozni tudja a ma Magyarországon gyakran leginkább csak visszahúzó mikrokörnyezetet, akkor talán egyre több nő számára lesz realitása annak, hogy akár a vállalkozásindítást is választhatja.”hvg-extra-a-no-2016

 

 

Egyre több a női vállalkozás

Metropol | 2016. június 3.

Simon Erika női vállalkozásfejlesztő mentor szerint a női vállalkozások indításánál sokszor jelen van egy kényszerítő oldal, mert az alkalmazotti munka világában a nők máig hátrányos helyzetben vannak. – A gazdasági okokon túl a motivációban megjelent az önmegvalósítás, a képesség és a szaktudás felhasználásának és fejlesztésének igénye is, melynek egyik jó lehetősége a vállalkozás. A nők általában keresik a család és a munka összeegyeztetésének lehetőségét is

A női vállalkozók általában kevésbé optimisták vállalkozásuk jövőjét illetően, mint férfi társaik. Ennek gyakori oka az otthoni egyenlőtlen munkamegosztás: a nőkön általában jóval nagyobb a házimunka- és gyerekgondozási teher, és családi kötelezettségeik miatt folyamatos időhiányban dolgoznak, és kétfelé kell teljesíteniük – miközben ezért ritkán kapják meg az elismerést.

Vállalkozás női szemmel – interjú Simon Erikával

Dagideas | 2016. március 8.

Simon Erika vállalkozást indító nők mentora, aki kifejezetten nők számára tart vállalkozási tréningeket. Vele készítettünk interjút nőnap alkalmából.

Család és karrier együtt? Lehetséges!

Piac és profit | 2011. szeptember 20.

Bármilyen nehéznek is tűnik, a család és a vállalkozás, karrier összeegyeztethető, hölgyek, családanyák esetében is. Hogy mennyire így van, arról a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Telenor által kiosztott „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak” pályázat nyertesei mesélnek.
Olvasd el a teljes cikket…

Siker és harmónia: tanulságos vállalkozónői életutakat díjazott a Telenor

Telenor Sajtóközlemény | 2011. szeptember 21.

Vállalkozónői esettanulmányokat díjaztak a Telenor és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös eseményén. Az üzletasszonyok közötti tapasztalatcsere érdekében elindított „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak” pályázat első három helyezettje a szolgáltató okostelefon portfóliójából választhatott magának nyereményt.

Hatalom helyett szolgálat

Figyelő Online | 2010. szeptember 20.

Ma Magyarországon a vezetők komoly hányada negatív emberképpel menedzseli a céget” – állítja Simon Erika, a szervezetfejlesztéssel foglalkozó Simeron Consulting tanácsadó cég ügyvezetője. „Vagyis: egyrészt azt hiszi, hogy ő tud mindent a legjobban, másrészt azt, hogy a hozzá tartozó munkatársakat csak szankciókkal lehet munkára kényszeríteni.” Simon Erika szerint ezzel szemben az kell, hogy a vezető úgy lássa, munkatársai keresik a számukra megfelelő munkavégzés lehetőségét, felelősséget vállalnak munkájukért, és motiváltak.

Vezeklési tanácsadás

FN Hír 24 | 2009. október 9.

A leépítést megkövetelő szervezeti indokok ütköznek a munkavállalók humán érdekeivel. Válság idején meghasonlanak a hr-vezetők, ez az állapot lelkileg nagyon megterhelő.

A leépítést megkövetelő szervezeti indokok ütköznek a munkavállalók humán érdekeivel. Válság idején meghasonlanak a hr-vezetők, ez az állapot lelkileg nagyon megterhelő. Olaszország egyik gyárában a tömeges elbocsátásokat a cégvezetők nem a leghumánusabb módon intézték, a feldühödött munkások elkeseredettségükben jobb híján felborították a hr-vezető autóját. Az északibb habitusú magyar dolgozók általában nem ennyire lobbanékonyak, de ha nem elég felkészült, számtalan előre nem látható helyzetbe futhat bele egy humánpolitikai vezető. Egy humán szakember számára nagyon megterhelő feladat, hogy az elbocsátások során egyrészt a vezetőket is segíteni kell a döntésük után kialakult következmények kezelésében, másrészt kezelniük kell az elbocsátottak, illetve a maradók konfliktusait, ráadásul még saját lelkük is ápolásra szorulhat.

Mobilirodák kicsiknek és indulóknak

IT Business Online | 2011. április 4.

A távmunkához köthető munkavégzési formát azoknak a cégeknek és egyéb szervezeteknek érdemes mérlegelniük, amelyek munkamódszereiket kívánják korszerűsíteni, s a munkavégzésüket hatékonyabbá tenni. Számos szervezet esetén ez a módszer lehet a leghatékonyabb – de tapasztalataim szerint ez csak a nem teljes mértékben otthonról végzett munka esetében valósul meg” – állítja Simon Erika, a szervezetfejlesztéssel foglalkozó Simeron Consulting ügyvezetője. „Nyilván komoly előnye, hogy spórolni lehet az iroda- és a rezsiköltségeken, s elég lehet akár heti 1-2 napra irodát bérelni.”